Implantater

Det å bruke implantater av titan som feste for tenner er en fantastisk teknologi som har blitt utviklet de siste 30-40 årene. Den gir utrolige muligheter for å hjelpe deg som mangler en eller flere tenner til å få erstattet disse på en trygg og skånsom måte.

Vi har utført implantatprotetikk siden 1996, og siden 2004 også den kirurgiske innsettningen.

Når tenner er tapt som følge av tannkjøttsykdom eller ved andre indikasjoner der Folketrygden delfinansierer behandlingen, kreves spesiell kompetanse. Høsten 2007 gjennomførte tannlege Bjørn Thunold kompetansegivende kurs i implantatprotetikk og har siden 1.januar 2008 rett til å utføre implantatprotetikk for Folketrygdens regning. Ellen tok kurset i 2019 og har også rettigheter til å utføre implantatprotetikk med HELFOrefusjon

Tilsvarende spesialkompetanse kreves for selve den kirurgiske innsettingen av implantater i kjeven. Dette kan kun utføres av kjeve- eller oralkirurg eller spesialist i periodonti. Hos oss utføres implantatkirurgi av dr Thomas Klimowicz i de tilfeller da Folketrygden skal delfinansiere behandlingen.

Vi benytter i hovedsak implantater fra ITI/Straumann. De senere år har vi også tilbutt en budsjett-variant Spør oss gjerne om dette hvis pris er svært avgjørende.

Behandling med implantater er ofte kostbar og krever nøye planlegging.

Spør oss om dette!

 

Timebestilling Sanden Tannhelse
- din tannlege i Trondheim