Skjemmende flekker på tennene?

Sanden 0299-speil2

Flekker på tennene
Det er ikke uvanlig å ha små mineraliseringsforstyrrelser på tennene; små - ofte hvitere - flekker på f.eks fortenner. 
Hos noen er dette mer eller mindre skjemmende. Tidligere hvor alternativet var såpass voldsomt som å lage skallfasetter kan man nå, i noen tilfeller, utbedre det uten store inngrep på tennene.
Dette ved å utføre "mikroabrasjon", som er en langt mer skånsom, raskere og rimeligre alternativ enn porselen eller fyllinger.
Det har i tillegg kommet et helt nytt materiale på markedet som heter icon, dette har vist seg å være veldig effektiv på en svært skånsom metode (ingen borring på tanna!). spør oss gjerne om dette!
 
 
 
"Mikroabrasjonsteknikken
Teknikken kan brukes til å forbedre utseendet på tenner med mineraliseringsforstyrrelser, for eksempel brune og hvite flekker eller streker som skyldes dental fluorose, lokale opake misfargete flekker som skyldes hypomineralisasjon (dental utviklingsforstyrrelse) eller for å bedre utseendet på emalje som har kroniske karieslesjoner. Forutsetningen for å bruke teknikken er at misfargingen er begrenset til det ytre emaljelag." (sitat: "Skjemmende flekker i emaljen behandlet med mikroabrasjon og bleking – et pasienttilfelle" - Anne Christine Altenau og Anne Bjørg Tveit. Tannlegetidende.)
 

 

Bestill tannlegtime hos Sanden Tannhelse
- din tannlege i Trondheim