Hvordan ser hull i tennene ut?

Det er en myte at du alltid kan se et begynnende hull som en svart prikk. Det kan hende at hull i tennene ser slik ut, men de kan også være hvite, grå eller brune, og tilnærmet usynlige for det utrente øye. Et helt sikkert svar vil du først få på et røntgenbilde. Tror du at du har begynnende hull i tennene, er derfor det viktigste rådet å komme deg til tannlegen.

Hull er mer enn hva du kan se

Viktigere enn hvordan hull i tennene kan se ut, er at de fleste pasienter vil merke at de har hull i tennene før de noen gang kan se dem. Tannverk og ising i tennene er typiske symptomer på hull. Har du vondt i tennene, er det derfor ingen grunn til å vente med å oppsøke tannlegen. Noen ganger vil du ikke merke noe til begynnende hull i tennene. Går du til tannlegen minst én gang i året, vil begynnende hull kunne avdekkes tidlig.

Forebygg begynnende hull i tennene

Det viktigste du selv kan gjøre, er å forebygge. De minste hullene har ennå ikke fått trenge igjennom tannemaljen. Begynnende hull i tennene kan du derfor stanse med god munnhygiene. Da blir det heller ikke nødvendig med ytterligere behandling hos tannlegen. Grundig tannpuss og bruk av tanntråd er de mest effektive tiltakene for å holde munnen ren for bakterier som kan føre til nye eller dypere hull i tennene dine. Du kan også bruke fluorskylling som et substitutt. Et sunt kosthold og et nøkternt inntak av sukker- og syreholdig mat og drikke er også viktig å tenke på.

Bestill time hos tannlegen for en tannsjekk

Tror du at du kan ha hull i tennene, uansett om du ser dem eller ikke, er det viktigste å komme seg til tannlegen for en grundig tannsjekk. Kontakt oss for å bestille time her.