Nye tenner

Er tennene dine veldig skadet eller tapt, så du trenger nye tenner, finnes det flere naturtro og behagelige alternativer å velge mellom. Med nye tenner får du smilet tilbake, og kan spise akkurat den maten du har lyst på. Veien til nye tenner begynner med et enkelt besøk hos tannlegen.

Flere metoder for å få nye tenner

Den vanligste tannerstatningen i dag er tannimplantat, som sitter fast i kjeven. Tannimplantater kan være i form av både kroner og broer. Dette er tannerstatninger som vil føles og se ut som vanlige tenner. I motsetning til vanlige tannbroer, er det ikke nødvendig å slipe ned tennene ved siden av for å bruke dem som feste. Tannimplantatet festes rett på kjeven. Tenner som er friske, vil bli stående i munnen, så mest mulig av din naturlige tannsubstans kan bevares. Tannimplantatet er en holdbar og komfortabel løsning for nye tenner. Med riktig stell vil du få nye tenner som kan vare livet ut.

En mer tradisjonell metode er en tannprotese, det vil si det samme som et gebiss, som kan dekke hele eller deler av tannraden. Tannprotese krever mye tilvenning og grundig renhold, så det ikke oppstår infeksjoner eller irritasjon i munnen. Tannprotesen må tilpasses fra tid til annen, etter hvert som gommene forandrer seg, så den fortsatt skal sitte godt.

Det begynner med et besøk hos tannlegen

Hvordan kan du få nye tenner, og bør du velge tannimplantat eller tannprotese? Kontakt oss for å bestille time, så vil vi undersøke tennene dine, foreslå et behandlingsforløp, og gjøre et kostnadsoverslag. Husk at du også kan ha rett på refusjon fra folketrygden. Spør oss gjerne om dette!